top of page
Search
  • micovicmarko

Ovo su moja tri saveta kako da brže napredujete i izgradite kvalitetnu mišićnu masu


❗️1. GODINE SU SAMO BROJ ⏳

Nikad se ne obazirite na svoje godine, već na to kako se osećate. Baveći se košarkom kao mladji, teretani sam se posvećivao samo onoliko koliko je to bilo neophodno. Da ne govorim o drugačijem izvodjenju pokreta u vežbi koji se primenjuje u bodibildingu. Vaši mišići sa redovnim i pravilnim treningom dostižu pravu zrelost i mišićnu memoriju tek u kasnim tridesetim, pod uslovom da ste neko sa iskustvom od bar nekoliko godina u redovnom i pravilnom treningu. Tako da ćete tek tada osetiti pravu dobit od treninga.

❗️2. SLUŠAJTE SVOJE TELO

Koliko puta ste osetili zamor a danas je dan kada po planu imate trening. U nekom ste od treninga tipa 2 pa 1 ili 3 pa 1. Otišli ste i na silu ste gurali kilaže. Nije bitno koliko jako trenirate, ako igorišete signale koje vam vaše telo šalje. Biće prilike da se taj trening nadoknadi! Pretreniranost i manjak odmora upravo mogu biti razlog zašto stagnirate u treningu. I kada cujete onu “no pain no gain”, nije baš uvek bol i dobra stvar...

❗️3. TRENIRAJTE DA NAPREDUJETE

Vezano za prethodno rečeno, kada se osećate spremnim, ne oklevajte, spakujte stvari u ranac i pravac teretana. U treningu uvek dajte svoj maksimum, stegnite teg kao da ga mrzite, osetite kontrakciju! Trudite se da zadržite pravilnu formu pokreta, do onog trenutka kada otkazujete. Povremeno ‘izvarajte’ ponavljanje, dva.. stresirajte mišić..neka gori. Bitno je da se ne preopteretite prevelikim težinama. I ono što je najbitnije, ne trenirajte da se održavate, već da konstantno napredujete!









54 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page