top of page
Search
  • micovicmarko

Ovo je vežba kojom ćete dokrajčiti svoje tricepse


U pitanju je vežba pod nazivom triceps ekstenzija sa kanapom iza glave. Od svih varijacija vežbi za triceps sa kanapom, ova mi je favorit, a razlog je biomehanički optimalan početni položaj vežbe, tj. položaj u kojem je triceps maksimalno istegnut i iz kojeg može da ispolji veliku snagu. U treningu za triceps uglavnom radim 3-4 vežbe, od kojih je navedena uvek ona kojom isti i završavam.

🏋🏻‍♂️Kako se radi vežba?

Uhvatite krajeve kanapa, okrenite leđa spravi, iskoračite jednom nogom napred i nagnite trup. Menjajte uglove pod kojim radite vežbu, nekad (kao na slici) pod uglom od 40°, sledeći put na nekih 80° u odnosu na tlo, gde je kotur spusten dole.

Podignite kanap iznad glave, opružajući podlaktice do skorog zaključavanja u zglobu lakta (oko 98 % od potpunog opružanja).

Kontrolisano savijajte podlaktice, spuštajući kanap iza glave, do momenta naleganja podlaktica na vaše bicepse, tj. do momenta maksimalne istegnutosti vaših tricepsa.

Opružite podlaktice do početnog položaja.

🌟Zarad varijacije, možete ubaciti pokret pronacije pri završetku opružanja podlaktica, čime ćete aktivirati i musculus anconeus.Vodite računa da jedini dinamički pokret bude u zglobu lakta, kako bi se što više izolovao ticeps. ⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀

⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀


⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀


56 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page